designed by Typical Organization

built by Studio A. Stein

Meraglia Slow Living

The complex of seven luxury suites, is situated on a plot of eight acres, in the outskirts of Preveza. The refined simplicity and minimalistic architecture bring "Meraviglia Slow Living" in total harmony with its surroundings.

 

The suites are extended in two levels. On the ground floor, one will find the living area connecting to the exterior pool. From the bedroom on the first floor, the unobstructed views to the sea give a sense of place. The Scandinavian design influences are combined with Greek furniture and local materials to yield an earthy warm feeling in absolute symmetry with nature.

 

 The outer stone wall was constructed using rocks from the surrounding area while in the courtyard, aged cobblestones are spread between the gardens. A lot of the suite’s features, such as the mosaic floor, are handmade and all the materials are carefully chosen to allow for a carefree barefoot living. 

The complex is surrounded by a lush garden of rosemary and lavender herbs. The roofs are also planted, assisting to maintain a pleasurable room temperature.

 

Year: 2021
Location: Preveza, Greece
Type: Hotel
Area: Interior 700 m²| exterior 3229 m²
Status: Completed

_

Master planning and architecture: Block722

Creative Direction: Block722

Interior and styling: Block722

Lighting design: Gruppo Linea Light

Landscape design: Z-topos

Planting: George Matsiras

Client: Aris Tzimas

Contractor: Tzimas Constructions S.A.

Structural & MEP engineering & consultant: Tzimas Constructions S.A.

Βranding strategy & positioning: Design Ambassador, Vassilis Bartzokas

Design: Post Spectacular Office curated by the Design Ambassador

Photographer: Spyros Hound Photography curated by Design Ambassador

Meraglia Slow Living

The complex of seven luxury suites, is situated on a plot of eight acres, in the outskirts of Preveza. The refined simplicity and minimalistic architecture bring "Meraviglia Slow Living" in total harmony with its surroundings.

 

The suites are extended in two levels. On the ground floor, one will find the living area connecting to the exterior pool. From the bedroom on the first floor, the unobstructed views to the sea give a sense of place. The Scandinavian design influences are combined with Greek furniture and local materials to yield an earthy warm feeling in absolute symmetry with nature.

 

 The outer stone wall was constructed using rocks from the surrounding area while in the courtyard, aged cobblestones are spread between the gardens. A lot of the suite’s features, such as the mosaic floor, are handmade and all the materials are carefully chosen to allow for a carefree barefoot living. 

The complex is surrounded by a lush garden of rosemary and lavender herbs. The roofs are also planted, assisting to maintain a pleasurable room temperature.

 

Year: 2021
Location: Preveza, Greece
Type: Hotel
Area: Interior 700 m²| exterior 3229 m²
Status: Completed

_

Master planning and architecture: Block722

Creative Direction: Block722

Interior and styling: Block722

Lighting design: Gruppo Linea Light

Landscape design: Z-topos

Planting: George Matsiras

Client: Aris Tzimas

Contractor: Tzimas Constructions S.A.

Structural & MEP engineering & consultant: Tzimas Constructions S.A.

Βranding strategy & positioning: Design Ambassador, Vassilis Bartzokas

Design: Post Spectacular Office curated by the Design Ambassador

Photographer: Spyros Hound Photography curated by Design Ambassador